zondag 18 november 2012

Even beroemd en nieuw doel!

Dinsdag-avond, 13 november 2012, was ik alleen thuis. Ik was op de bank aan het borduren van mijn herfstkussen. De radio stond aan, altijd op mijn favoriete radio zender: 3fm.
Het programma Met Michiel was bezig, de dj Domien Verschuuren vroeg om te smsen wat je deze avond aan het doen was. Ik dacht, kom laat ik dat eens doen. Dus verstuurde ik het volgende bericht:
Hallo Domien. Ik ben aan het borduren met jou op de radio! Groetjes Celine.
Even later werd ik gebeld door de producer van Met Michiel, Tjibbe Tjibsma. Met hem had ik een kort gesprekje, ik gaf mijn blog door. En later had ik Domien Verschuuren aan de telefoon. Het gesprek met hem is op 3 FM uitgezonden. Als je het wilt horen, kun je het zo vinden: 3fm.nl/gemist/uitzending. Ga dan naar dinsdag 13 november en het programma Met Michiel. In het laatste uur rond 21.15 uur ben ik te horen.

Sinds 2004 houd 3FM een jaarlijkse actie. Serious Request genaamd.
Er wordt dan ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Meestal gaat het om stille rampen.
Drie dj's zijn dan 6 dagen lang opgesloten in het Glazen Huis en mogen niets eten. Ze draaien dan dag en nacht verzoeknummer van de luisteraars tegen betaling voor het Rode Kruis.
Deze actie vindt plaats in de week voor Kerstmis.
Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede.  Het doel van dit jaar is babysterfte. Elk jaar sterven 5,5 miljoen baby's onnodig door gebrek aan medische zorg en begeleiding. Het Rode Kruis wil hier wat aan gaan doen.
De dj's die dit jaar in het Glazen Huis zitten zijn: Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Giel Beelen.

Door dit alles kreeg ik een idee. Namelijk om een merklap te maken van alle jaren Serious Request. Niet om te verkopen voor het goede doel, maar voor me zelf om ieder jaar op te hangen tijdens Serious Request. En bij te houden!
Ik ben al begonnen met het randje:
En hoe groot moet het worden? Wel heel groot, want het moet lang mee kunnen gaan. Zolang 3FM er mee doorgaat.... Wat doe ik zelf dan voor Serious Request? Ik denk dat ik een verzoeknummer ga aan vragen en ik ga zeker een shirt kopen.
Tot zover: Hersfstkussen

Ik heb al een tijdje niet laten zien, hoe ver ik ben met mijn herfstkussen. Hierbij een paar foto's.


zaterdag 17 november 2012

Baby is af!

Mijn zwager en zijn vriendin zijn de ouders geworden van een meisje.
Sara Roos heet ze.
We zijn vandaag op kraamvisite geweest en hebben mijn borduurwerk gegeven.

Ik krijg helaas de foto niet gedraaid, hij is ook genomen met de telefoon van mijn man.


Pluktuin

Gisteren hebben wij nog van het mooie weer genoten. Wij zijn naar Katwijk aan Zee geweest, waar Naomi heerlijk kon spelen. En schelpjes zoe...