Wintersport: Lawine-gevaar

 Hazel, Ulle en Bodile zijn nog op wintersport



Bij het ontbijt vertellen de vriendjes wat hun plannen zijn voor deze dag.

Hazel gaat een wandeltocht door de sneeuw maken. Ze heeft een mooie wandeltocht gezien in de brochure. Hazel heeft ook speciale sneeuwschoenen gekocht en die wil ze graag uitproberen.

Bodile heeft vandaag zin om een sneeuwpop te maken en daarna lekker te lezen bij de open haard. Zij moet altijd even bijkomen en wennen aan een nieuwe omgeving.

Ulle wilt graag weg op de slee, hij heeft een mooie piste gezien waar hij van af mag sleeën.          Bodile kijkt bezorgd naar Ulle. Ze vraagt: heb jij die vlag niet gezien buiten?                                      Ulle schud zijn hoofd, nee welke vlag?

Hazel is ook nieuwsgierig naar de vlag en samen met Ulle kijkt ze naar buiten. Daar wappert een geel-zwart geblokte vlag.   Wat betekend dat? vroeg Hazel aan Bodile.                                                    Bodile verteld dat een geel-zwart geblokte vlag, er een kans op een lawine  is

Ulle haalt zijn schouders op, hij is niet bang en hij gaat niet off piste.                                                   Wat is dat of piste? vragen Hazel en Bodile.

Ulle legt uit aan de dames dat off piste betekend dat je buiten de officiële pistes, skigebied, gaat skiën of sleeën.  Bodile is bang Ulle onder sneeuw bedolven wordt. Dat gebeurd niet! bromt Ulle, hij  heeft een lawine pieper bij zijn voor de zekerheid.

De vriendjes nemen afscheid en ieder gaat doen wat hij wilde.


Hazel kwam terug van haar wandeltocht en trof Bodile snikkend aan bij het huisje.



Wat is er gebeurd? vroeg Hazel.  Bodile vertelde dat er toch een lawine was gekomen. Op de piste waar Ulle zou gaan sleeën.  Maar geen spoor van Ulle.

Hazel schrok ook, was Ulle bedolven onder de sneeuw?  Bodile wist het niet, zij had gesproken met een paar skiërs, die vertelde dat die piste gisteravond al dicht was wegens lawine gevaar.

Maar waar was Ulle dan?

De dames gingen kijken in het dorpje. Ze vroegen aan mensen of die een uil met een slee hadden gezien.  Niemand had Ulle gezien, totdat een meisje zei dat ze in het restaurant Die Kaiserinn een uil met een muts op had gezien.

Hazel en Bodile renden naar het restaurant en daar vonden ze Ulle.  Hij kreeg net een bord met kaiserschmarrn opgediend. 



Ulle zag de dames, en keek beschaamd.   Komen jullie ook eten? Ik trakteer zei hij.

Bodile en Hazel keken elkaar aan. Eigenlijk moesten ze boos zijn op Ulle, maar ze waren opgelucht dat hij leeft!

En samen met zijn 3en gingen ze heerlijk eten.





Hazel, Ulle en Bodile gaan gauw kijken of er nog
poppen nieuws is bij:


Heb jij ook poppennieuws dat wij moeten lezen,
laat mij het weten en dan zet ik je erbij!

Reacties