zaterdag 5 december 2015

Beatles dag!

Mijn man en ik luisterde vroeger altijd naar radio 3 FM.

Daar had je op de vrijdag avond het prograrmma: Ekstra-weekend. Gepresenteerd door Gerard Ekdom en Michiel Veenstra.

Dat was erg gezellig om te luisteren en te zien via 101 TV.
We keken altijd met een biertje en een wijntje en wat lekkers op tafel. Om de week mee af te sluiten.
Dit progamma was van 1 september 2006 tot 13 december 2013.
Op 15 februari 2013 kwam Gerard Ekdom erachter dat het Phil Collinsdag is. Vanaf dat moment heeft hij toen elke vrijdag een artiest aangewezen die die dag in het zonnetje werd gezet.
Voor de dag 6  december had hij de Beatles uitgekozen.

Morgen is het dus Beatles dag.
Ik had eigenlijk dit berichtje gepland voor 5 december, maar ik wil op de zondagen een deel van een kerstverhaal publiceren.  Dus daarom dit berichtje vandaag.


Het begon allemaal op een festival in Liverpool. Daar ontmoette John Lennon, Paul McCartney. John had op dat moment een band, genaamd The Quarrymen.
Paul bracht enige maanden later een schoolvriend mee,  George Harrison. Paul was 15 jaar, John 17 en George 14 jaar oud.
In de band drumde Pete Best, hij werd vervangen door Ringo Starr.
Zo ontstonden de Beatles.


John Lennon kondigde vervolgens aan uit de groep te willen stappen, maar het nieuws werd stilgehouden. Na een promotionele fotosessie in september 1969 werden de leden echter niet meer samen gezien.
In april 1970 verscheen nog Let it be, een door de producer opgepoetst en opgeleukt album met opnames van de Get Back-sessies waar The Beatles geen interesse meer voor hadden, tegelijk met de film. 
Geen van The Beatles kwam opdagen bij de première. Op hetzelfde moment bracht Paul McCartney zijn eerste solo-elpee uit (McCartney), met een zelf afgenomen interview in de hoes gestoken waarin hij verklaarde dat The Beatles voorbij zijn. "I didn't leave the Beatles. The Beatles have left The Beatles, but no one wants to be the one to say the party's over", zou Paul McCartney later verklaren.

Mijn favoriete nummers zijn:
  • All you need is love
  • Help!
  • Yesterday
  • Lady Madonna
  • Michelle
    Ik heb een uitdaging voor jullie. Zet morgen een liedje op van de Beatles en laat me het hier weten welk nummer het is geworden. Zelf zal ik het ook doen!1 opmerking: