donderdag 3 december 2015

De Huispiet.

Een van mijn favoriete Zwarte Pieten ( ja, Zwarte Piet, dat blijft het voor mij. Mocht je aanstoot nemen van Zwarte Piet, lees dan niet verder, kom dan over een paar dagen terug, als Sinterklaas weer weg is met de stoomboot )

Ik ga verder,  een van mijn favoriete Zwarte Pieten is de Huispiet!

Waarom? Omdat hij altijd bezig is om de Zwarte Pieten te "opvoeden". En dat dat altijd stuntelig gaat.
Hebben jullie een favoriete Zwarte Piet, of heb je liever Sinterklaas?

Ik heb ooit een verhaal geschreven over de Huispiet. En over mijn 2 poezen, Blacky en Beauty.
Lees maar:

Blacky en Beauty en het Sinterklaasfeest

Blacky en Beauty waren buiten in de tuin aan het spelen. Ze zagen onder een berg bladeren wat bewegen. Blacky keek, wat zit er onder? Is het een muis of is het iets anders? Hij ging met zijn poot onder de bladeren voelen. Hij voelde niets. Blacky ging met zijn andere poot ook graven. Hij graafde zo hard dat alle blaadjes op hem vielen. Je zag alleen een zwarte staart met een wit puntje eraan. Beauty zag die staart en moest lachen. Hahaha, die Blacky, onder de blaadjes.
Toet toet! hoorde Beauty. Ze keek omzich heen, waar komt dat geluid vandaan? Toet Toet! Blacky hoorde nu ook dat geluid, schudde alle blaadjes van zich af en keek om zich heen. Toet toet, ging het weer. Beauty zei: Volgens mij komt het van de grote weg. Zullen we eens kijken? Blacky vond het een goed idee. Samen liepen ze naar de grote weg. Daar zagen ze mensen en kinderen staan. Ze hadden vlaggetjes bij zich. Iemand maakte ook het geluid. Toet toet, het was een toeter. Blacky keek naar de mensen, wat doen ze daar? Beauty zag Jasmijn staan met haar nichtje Kiki Laarhoven, die logeert een tijdje bij Thomas en Jasmijn. Beauty zei: Zullen we naar Jasmijn en Kiki lopen? Ja dat is goed zei Blacky. De poezen staken de weg over, eerst keken ze naar links, naar rechts en weer naar links. Nee, er kwam niets aan. De poezen konden veilig oversteken. De kinderen langs de weg waren aan het zingen. Beauty hoorde iets over een stoomboot en een paard. Blacky hoorde iets over een roe en stilletjes ons huisje voorbij. Blacky ging naast Kiki staan, Beauty stond aan de andere kant van Kiki. Kiki keek naar de poezen: Kijk eens tante Jasmijn, Blacky en Beauty komen ook kijken naar de intocht.
Opeens hoorde Blacky roepen: Ja daar komt hij! Blacky rekte zijn kop uit, hij wilde weten wie er kwam. Klop, klap, klop hoorde Beauty. Daar kwam een groot wit beest. Dat is Amerigo het paard van Sinterklaas zei Kiki tegen de poezen. Op het paard zit Sinterklaas. Blacky zag een oude man in een rode jurk met een lange witte baard. Is dat nu Sinterklaas?
Hij vond het maar raar, waarom met vlaggetjes staan voor zo'n oude man? Beauty keek naar die zwarte mannen met vreemde kleren aan. Ze vind ze maar eng. Maar die veer op hun pet, die is mooi! Beauty wil ook wel zo'n veer. Een roze. Auw, wat is dat! Die man in het zwart gooit iets hards, het zijn bruine ronde dingen. Kiki heeft een paar in haar hand gekregen, ze eet het op! Beauty ruikt er aan, bah het is vies. Blacky krijgt ook een paar harde bruine ronde dingen op zijn kop. Hij gromt naar die man die gooit. Kiki zegt tegen de poezen, dat is Zwarte Piet. Hij gooit pepernoten, die zijn erg lekker. Pepernoten, wat vies denkt Beauty.
De intocht is voorbij, iedereen gaat naar huis.
Kiki vroeg aan Jasmijn: mag ik vanavond mijn schoen zetten en een liedje zingen? Jasmijn vond het goed. Kiki ging samen met Blacky en Beauty spelen in de tuin. Het buurjongetje Sander kwam ook mee spelen.

's Avonds ging Kiki naar bed. Ze zette een lege schoen voor de open haard neer. In de schoen legde ze een wortel. Beauty rook aan de wortel. Bah dat is vies. Kiki zei tegen Beauty, dat is een wortel voor het paard van Sinterklaas. Beauty trok een rare snuit, een wortel is toch niet lekker? Kiki zag dat en lachte, het paard zei ze vind wortels wel lekker, maar ik vind ze ook vies. Beauty keek weer vrolijk, zie je nou wel dat wortels niet lekker zijn. Kiki zingt een lied over Sinterklaas die het weer zo lelijk vind. Blacky dacht: ja ik vind het weer ook niet fijn. Altijd maar die regen, je kan nooit buiten spelen. Kiki gaf Blacky en Beauty een aai. Ze zei: welterusten poezen. Doe de groetjes aan Zwarte Piet. Kiki ging naar boven, naar haar bed. Blacky keek naar de schoen en de wortel. Hoe komt die Zwarte Piet nu in het huis? De deuren zijn op slot. Blacky ging op de bank liggen. Zo kon hij de schoen in de gaten houden. Beauty ging naast hem liggen. Ze dacht dat het paard de wortel kwam ophalen. Na een tijdje gingen ook Thomas en Jasmijn naar bed. Welterusten Blacky en Beauty zeiden ze en ze deden alle lichten uit. Blacky keek naar de schoen. De wortel zat er nog steeds in. Beauty was in slaap gevallen. Ze was ook erg moe. Ze droomde van een mooie roze veer, waarmee ze door de kamer speelde. Blacky kon ook niet meer zijn oogjes openhouden. Zo moe was hij. Hij sliep.

Plof!, hoorde de poezen opeens. Ze werden gelijk wakker. Wat was dat? Ze zagen een zwarte man uit de schoorsteen komen. Zwarte Piet, zei Beauty zachtjes tegen Blacky. Blacky sloop van de bank af. Hij ging naar Zwarte Piet toe. Miauw! riep Blacky hard. Zwarte Piet schrok, want hij was op de staart van Blacky gestapt. Sorry zei hij zachtjes. Want hij was bang dat iedereen wakker werd. Blacky gromde: sufferd! Je mag niet op mijn staart staan! Sorry zei Zwarte Piet nogmaals. Hij ging naar de schoen en haalde de wortel eruit.
Mmm lekker zei Zwarte Piet voor Amerigo dan. Hij keek in de zak, waar is het kadotje voor Kiki? Zij logeerd hier. Even zoeken, nee dit is voor Sander, het buurjongetje. Dit is.......nee de zak is leeg! Zwarte Piet dacht na. Ik ben al bij Sander geweest. Oeps sorry!  Zwarte Piet klom weer door de schoorsteen met het pakje voor Sander. Beauty dacht wat gaat hij nou weer doen? Kiki heeft nog geen kadotje in haar schoen. Blacky zei: Beauty, snap je het niet?  Nee,  schudde Beauty met haar kop. Blacky legde uit dat Zwarte Piet het kado voor Kiki in Sanders schoen had gedaan. En dat hij nu weg was om het kado op te halen. Hahaha lachte Beauty, wat een domme piet.

Ssst zei Blacky, ik hoor wat. Hij komt weer terug. Snel de zak in, voordat hij weer op mijn staart gaat staan. De poezen gingen gauw de zak in. De Zwarte Piet kwam uit de schoorsteen . Hij keek om zich heen. Geen poes te zien. Mooi, dat kon hij het kado in de schoen doen. Zwarte Piet haalde de wortel uit de schoen en legde het cadeau-tje voor Kiki er in. Zo, dacht hij, dat is opgelost. Hij pakte zijn zak en wilde weer in de schoorsteen klimmen. Hij voelde dat de zak zwaar was. Zwarte Piet dacht na: oja dat waren de pepernoten. Mijn zak is leeg, dus op naar het grote Pietenhuis. Zwarte Piet klom door de schoorsteen zo door op het dak. Hij liep over het dak van het huis en liep toen op een andere dak. Blacky en Beauty konden niets zien want in de zak was het donker. Blacky zei Beauty waar gaan we heen? Blacky wist het niet. Ik weet het niet Beauty.
Zwarte Piet kwam aan bij een groot huis, het Zwarte Pietenhuis. Daar zette hij de zak in de gang neer en liep naar de keuken. De Pietenkok had een kopje warme chocolademelk voor hem. Blacky stak voorzichtig zijn kop uit de zak. Nergens zag hij gevaar. Het lijkt wel of we in een huis zijn, Beauty zei hij. Blacky sprong uit de zak, Beauty volgde hem. Wat is dit voor een groot huis, zei Beauty. En wie woont hier? Blacky wist het niet. Hij keek om zich heen. Daar stond een deur open. De poezen gingen door de deur en kwamen in de keuken. Snuf snuf, deed Beauty. Ze rook iets lekkers. Blacky rook het nu ook. Het was melk. Beauty sprong zonder om te kijken op het aanrecht. Daar op het fornuis stond een pannetje met melk. Beauty stak haar pootje in de melk. Auw! De melk was nog heet. En? vroeg Blacky. Beauty keek naar Blacky, die op de vloer stond. Nee, de melk is heet. Blacky vond het jammer. Hij had graag een beetje melk willen drinken. Stap, stap, tik. Stap, stap, tik, hoorde de poezen plotseling. Er komt iemand aan zei Blacky. Gauw verstoppen. Blacky rende naar de vuilnisbak, Beauty sprong van het aanrecht en ging naar Blacky toe. Samen keken de poezen wie er aan kwam. Stap, stap, tik. Stap, stap, tik.

Het was die oude man, met die lange witte baard, Sinterklaas.
Sinterklaas liep naar het pannetje met melk. Mmmm, lekker warme melk voor het slapen gaan. Hij pakte een beker en stopte de melk erin.
Hij ging met de beker in zijn hand weer weg uit de keuken.
Beauty wou  achter de vuilnisbak vandaan komen, maar ze hoorde weer iemand aan komen. Slof, slof daar kwam de Huispiet.
Hij keek in het pannetje waarin melk zat. De Huispiet gromde: weer een stomme Piet die niet zijn troep op ruimt. Wie kan het weer schoonmaken? De Huispiet. Ik dus.
Wat gebeurt er als een Piet een gat in zijn pak heeft, omdat hij aan een tak bleef haken? Ik mag het weer naaien. Wie moet alle huisklusjes doen? De Huispiet. Waarom gebeurd er nou nooit iets leuks? Ik zou best iemand willen hebben die lief voor me is.  De Huispiet ruimde de afwas op en slofde weer weg uit de keuken.

Beauty kwam achter de vuilnisbak vandaan. Blacky zei ze, ik vind het zo zielig voor die Piet. Hij heeft niemand die lief voor hem is. Blacky zei, ik vind het ook zo zielig voor hem. Hij mag me best aaien en met me vechten. Zullen we hem volgen? vroeg Beauty. Blacky vond dat een goed idee. De poezen rende achter de Huispiet aan. Hij was al een stuk verder. Beauty zag hem niet meer. We zijn hem kwijt zei ze. Nee hoor zei Blacky Slof slof, daar liep de Huispiet een kamer uit. Hij had net daar wat opgeruimd. Slof slof. De huispiet liep verder door de gang. Hij deed een deur open en liet hem op een kiertje staan. Beauty en Blacky volgde hem, ze deden de deur voorzichtig open. Ze zagen de Huispiet op een bed zitten, voor zich uit te staren. Er rolde tranen over zijn wang. Snik snik, niemand houd van me. De Pieten zien me niet, alleen voor klusjes en Sinterklaas heeft het te druk.
Snik Snik. Beauty rende de kamer binnen en sprong op bed. Miauw zei ze, en ze gaf kopjes aan de Huispiet. Hij keek naast zich. Daar zag hij een mooie lichtbruine poes met zwarte pootjes. Dag lieve poes, kom jij naar mij? Miauw zei Beauty. De Huispiet aaide Beauty. Ze ging spinnen want ze vond aaien fijn. Miauw zei Blacky en kwam ook de kamer binnen. Nog een poes? zei de Huispiet. Zomaar voor mij? Miauw zei Blacky. De Huispiet stond van het bed en deed de deur dicht. Hij keek nu erg blij. Twee poezen helemaal voor mij! Huispiet deed zijn sloffen uit. Hij ging in bed liggen. Beauty kwam boven op hem liggen en Blacky lag aan zijn voeteneind. De Huispiet keek naar ze, en kreeg een warm gevoel van binnen. Wat zijn die dieren toch lief! Hij gaf Beauty een aai en deed zijn nachtlampje uit. Hij was erg moe van het schoonmaken en kleren naaien.
Even later lagen de Huispiet, Blacky en Beauty heerlijk te slapen.

De volgende ochtend rende Kiki naar beneden. Ze keek in haar schoen. Daar zat een pakje in. Ze maakt het pakje open en vond een chocolade letter K en een mooie ketting. Blacky, Beauty riep ze. Kijk eens wat ik in mijn schoen heb gekregen! Kiki wachte op de poezen, maar er kwam geen poes te voorschijn. Blacky, Beauty kom dan riep ze. Geen poes kwam naar haar toe. Kiki pakte de brokjes en rammelde er mee. Meestal kwamen de poezen op dit geluid afgerend. Maar dit keer kwam er niemand. Kiki was een meisje die het niet gauw opgaf. Ze keek onder de bank en achter de koelkast . Ze zag geen poes. Misschien zijn ze wel buiten de tuin in gelopen. Het is droog weer. Kiki ging naar boven om haar kleren aan te trekken. Jasmijn was ook wakker geworden en zag dat Kiki al haar kleren aanhad. Ga je buiten spelen Kiki vroeg Jasmijn. Nee zei ze, ik ga Blacky en Beauty zoeken. Ze zijn niet thuis. Jasmijn vond het vreemd. De poezen zijn meestal beneden als ze nog geen eten hebben gehad.
Jasmijn deed haar badjas aan en ging samen met Kiki naar beneden. Heb je al met de brokjes gerammeld? Ja zei Kiki. Maar er kwam geen poes. Jasmijn keek onder de bank en op de kast. Tante, zei Kiki, daar heb ik al gezocht. Mag ik in de tuin kijken of ze daar niet zijn? Jasmijn deed de deur van het slot en Kiki ging de tuin in. Ze keek achter elke plant en struik, er was geen poes te zien. Kiki klom zelfs in de grote boom. In de boom kon ze het hele dorp zien, maar geen Blacky en Beauty. Kiki! Ontbijten, riep Jasmijn. Kiki  klom uit de boom en ging naar binnen. Thomas zat al aan tafel, hij had van Jasmijn gehoord dat de poezen weg waren. Kiki vroeg: gaan we ze zoeken? Thomas zei: ja, met zijn drieën door het dorp.

Na het ontbijt gingen Thomas, Jasmijn en Kiki op pad. Ze keken bij de buren. Daar was alleen Sander. Kiki vertelde aan Sander dat de poezen weg waren. Hij vroeg aan zijn moeder of hij mee mocht helpen zoeken. Dat mocht.
Ze keken bij de school, maar ook daar was alles stil. Ze zochten in alle hoeken en gaten van het dorp, maar ze vonden geen Blacky en Beauty. Kiki begon te huilen: snik snik, als er maar niets gebeurd is met ze.
Thomas sloeg een arm om haar heen. Het komt wel goed met ze. Blacky is een lieve kater die op zijn zusje Beauty past. Als we thuis zijn, heb ik een idee. Kiki hield op met huilen, ze wilde weten wat idee van Thomas was. Thuis gekomen vertelde Thomas zijn idee. Als we een brief schrijven aan Sinterklaas? Misschien kan hij ons helpen? Jasmijn en Kiki vonden dat een goed idee. Jasmijn pakte haar mooiste postpapier en Thomas zocht naar zijn mooiste pen. Kiki schreef:

Lieve Sinterklaas,

Mijn tante en oom de Wolf hebben twee lieve poezen, ze heten Blacky en Beauty. Blacky is helemaal zwart en heeft witte pootjes en  een witte puntje op zijn staart. Beauty is licht bruin en heeft zwarte pootjes.Ze heeft ook een witte vlek op haar kop. Ze zijn erg lief. Vanochtend waren ze niet thuis. We hebben de hele tuin en dorp doorgezocht maar nergens konden we ze vinden. Sinterklaas, kunt u er voor zorgen dat Blacky en Beauty naar huis komen? We missen ze heel erg. Ik wil dit jaar geen cadeautjes van u, maar Blacky en Beauty.
Groetjes Kiki Laarhoven


Kiki deed de brief in een envelop en schreef op de voorkant: Voor Sinterklaas.
De envelop ging in haar schoen voor de open haard.
’ s Avonds zong Kiki samen met Jasmijn en Thomas nog een liedje en ging slapen. Toen alle lichten uit waren en iedereen lag te slapen, kwam een Zwarte Piet door de schoorsteen. Het was een andere Zwarte Piet dan de vorige keer. Deze Zwarte Piet was slimmer. Hij deed het juiste pakje in Kiki’s schoen en haalde de envelop eruit. De Zwarte Piet ging weer in de schoorsteen naar boven het dak op. Hij liep naar het Grote Pietenhuis. In de gang  zette hij zijn lege zak neer en liep naar de werkkamer van Sinterklaas. Zwarte Piet klopte op de deur. Klop, klop. Binnen riep Sinterklaas. Zwarte Piet ging de kamer binnen. Voor u Sinterklaas zei hij. Hij gaf Sinterklaas een stapeltje brieven. Heel veel kinderen hadden Sinterklaas een brief geschreven.
Sinterklaas pakte het stapeltje aan en zei tegen de Zwarte Piet dat hij kon gaan. Sinterklaas legde het stapeltje brieven op zijn bureau neer en ging verder met zijn werk.

De Huispiet had ’s ochtends Blacky en Beauty ieder een schoteltje melk gegeven. Blacky had het gauw op en had nog steeds honger. Miauw zei hij. Beauty had alles opgedronken en had ook nog honger. Miauw zei ze. Huispiet dacht na: wat eten poezen? Hij wist het! Poezenvoer, maar hoe kom ik aan poezenvoer? Misschien kan de Paarden Piet me helpen. Huispiet ging naar de Paarden Piet toe. Beste Paarden Piet, heb jij toevallig wat poezenvoer? Paarden Piet keek een beetje vreemd. Hoe zo Huispiet? De Huispiet werd een beetje rood, nu moest hij nog gaan liegen tegenover de Paarden Piet. Huispiet houd niet van liegen, maar een leugentje om bestwil kon wel, dacht hij. Ik heb een zwerf poesje gevonden en ik wou haar wat eten geven voordat ik haar naar het asiel breng. Hier kan ik toch geen poes houden! Nee zei de Paarden Piet, dat kan niet.
Hij ging kijken in de stal of hij nog wat had. Nee ik heb alleen haver en stro voor het paard. Maar ik zie dat ik wat haver moet kopen, zal ik dan gelijk een zak poezenvoer mee nemen? Ja dat is goed zei Huispiet. Wat ik over hou, geef ik cadeau aan het asiel. De Paarden Piet sprong op zijn fiets en ging naar de dieren winkel om haver en poezenvoer te halen. In de winkel kende iedereen de Paarden Piet, ze haalde gelijk een zak haver, de beste soort die er is. Paarden Piet zei dat hij ook een zak poezenvoer wilde hebben. De mensen keken wat vreemd. Een paard die poezenvoer eet? Paardenpiet legde uit dat het voor een zwerfpoes van de Huispiet ging. Oh dan is het goed. Het winkelpersoneel gaf de zak met poezenvoer.
De Paarden Piet liep met zijn fiets in de hand weer terug naar het Grote Pieten huis. Hij kon niet fietsen met een grote zak haver en een zak poezenvoer achterop. Dat was iets te zwaar voor hem.
Bij de stal stond de Huispiet op hem te wachten. Zal ik je helpen Paardenpiet? Ja graag zei Paardenpiet. Huispiet tilde met Paardenpiet de zak haver in de stal. Paardenpiet gaf de Huispiet de zak met poezenvoer en zei: veel geluk met het poesje. Ja bedankt zei Huispiet. Hij liep weer naar zijn kamer, gelukkig kwam hij geen enkele Zwarte Piet tegen. Om nogmaals te liegen vond hij niet leuk. In zijn kamer gaf hij Blacky en Beauty wat brokjes. Die smulden de brokjes op.
Ze hadden nu geen honger meer.

Huispiet! Werd er geroepen. Huispiet! Ja ik kom riep de Huispiet. Tegen Blacky en Beauty zei hij: ik moet weer aan het werk, blijven jullie hier op me wachten? Dan kom ik met jullie spelen. Blacky en Beauty zeiden miauw. Huispiet ging zijn kamer uit. Blacky zei: wat is de Huispiet toch blij dat wij er zijn. Ja zei Beauty, maar ik mis Kiki, Thomas en Jasmijn ook.
Blacky miste hun ook maar dat wilde hij niet zeggen tegen zijn zusje, hij was immers de grote sterke kater.
Beauty ging op zoek naar een oude veer. Ze vond er een onder het bed en ging heerlijk er mee spelen. Blacky keek naar haar en speelde mee. Toen ze moe waren, gingen ze op het bed liggen.

Sinterklaas had de hele stapel brieven gelezen, die de Zwarte Piet hem had gebracht. Hij moest nog een brief lezen. Hij las de brief van Kiki wel twee keer. Vreemd dacht hij, hoe kunnen twee poezen weg zijn? In het hele dorp zijn ze niet te vinden. Ik zal aan alle Zwarte Pieten vragen om vanavond op te letten op Beauty en Blacky. Misschien zien de Zwarte Pieten hun wel lopen.
Sinterklaas riep alle Zwarte Pieten bij elkaar. De Huispiet was er ook bij. Sinterklaas  vertelde van de brief die Kiki had geschreven. Hij vroeg of alle Zwarte Pieten naar de poezen willen uitkijken. Een Zwarte Piet vroeg: Hoe zien de poezen eruit Sinterklaas? Sinterklaas vertelde dat Blacky zwart was en een wit puntje op zijn staart heeft. Beauty was lichtbruin en heeft zwarte pootjes. De Zwarte Pieten beloofde Sinterklaas dat ze goed zullen opletten.
Alle Zwarte Pieten pakten hun zak met schoenkado-tjes en gingen op weg. De Huispiet had dit allemaal gehoord. Hij ging naar zijn kamer. Daar lagen Blacky en Beauty op hem te wachten. Ze wilden graag weer wat brokjes.
De Huispiet gaf hun een paar brokjes en ging weer weg.
Hij liep naar de werkkamer van Sinterklaas. Hij klopte op de deur. Binnen riep Sinterklaas.
De Huispiet ging naar binnen. Sinterklaas zei hij, ik weet waar de poezen Blacky en Beauty zijn. Oja zei Sinterklaas. Waar dan Huispiet? Komt u maar eens mee, zei de Huispiet. Samen liepen ze naar de slaapkamer van de Huispiet. Hij deed de deur open.
Sinterklaas zag twee poezen op het bed van de Huispiet zitten. De lichtbruine poes had een oude veer in haar bek. Huispiet! Riep Sinterklaas, hoe komen deze bij jou? De Huispiet vertelde alles. Maar hoe de poezen in het Grote Pietenhuis kwamen, wist hij ook niet.
Sinterklaas vond dat de Huispiet de poezen weer naar huis moest brengen.

De volgende avond zaten Thomas, Jasmijn en Kiki voor de open haard. Opeens werd er hard op de deur geklopt. Kiki rende naar de deur. Daar stond de Huispiet met een mand. In de mand zaten Beauty en Blacky.
De Huispiet ging mee naar binnen. In de huiskamer zette hij de mand neer. De poezen sprongen eruit. Miauw, riep Blacky, wat is het fijn om weer thuis te zijn. Beauty sprong er ook uit. Zij vond het ook fijn om thuis te zijn. Ze sprong op de schoot van Thomas en begon kon kopjes te geven.
De Huispiet moest huilen, snik snik, wat zijn ze hier gelukkig. Ik wilde ze eigenlijk houden, maar toen ik hoorde van Sinterklaas dat jullie ze misten, ben ik ze komen brengen. De Huispiet vertelde alles, dat hij zich zo eenzaam voelde.
Ach arme Huispiet zei Jasmijn, je mag ze elke avond wel komen op zoeken. Totdat je weer naar Spanje gaat.
Blacky hoorde dat en zei: Miauw, dat vind ik leuk. Beauty sprong van Thomas schoot en ging naar de Huispiet. Miauw, ik vind het ook leuk!

Kiki gaf de Huispiet een zoen, en ze zei: dank je wel Huispiet dat je Beauty en Blacky weer terug gebracht heb.
De Huispiet zei : ik kom morgen avond langs om met ze te spelen als alle kinderen slapen.
Hij ging weer weg en Kiki ging slapen.
Tot 5 december kwam de Huispiet elke avond bij Beauty en Blacky spelen.

Op pakjesavond, 5 december zaten Thomas, Jasmijn, Kiki, haar ouders en Blacky en Beauty voor de open haard. Ze zongen Sinterklaas liedjes. Opeens werd er hard aan gebeld. Kiki rende naar de voordeur, Blacky rende mee. Hij wilde wel weten wie er zo hard belde. Op de stoep stond een grote zak met kadotjes. Blacky keek of hij iemand zag. Niets te zien. Kom Blacky zei Kiki, deze zak heeft Zwarte Piet neergezet. Hij is nu weer andere zakken bij andere kinderen aan het zetten. Ga je mee pakjes open maken?
Kiki en Blacky gingen de huiskamer binnen. Kiki sleepte de grote zak. Ze mocht als eerst een pakje uit de zak halen. Deze was voor Beauty. Beauty keek vreemd naar het pakje. Wat is dat? Wat moet ik er mee?
Ze tikte met haar poot, maar het bewoog niet. Kiki maakte het pakje voor haar open. Er zat een mooie roze veer in. En een zak poezensnoepjes. Blacky kreeg ook een pakje, hier in zat ook poezensnoep en een mooie blauwe veer. De poezen waren blij, dit komt vast van de Huispiet.
Miauw, dank je wel Huispiet riep Blacky door de schoorsteen. Miauw, dank u wel Sinterklaas riep Beauty door de schoorsteen.
Sinterklaas en de Huispiet hoorde Blacky en Beauty miauwen, ze zaten op het dak van Thomas en Jasmijn.
Ze moesten allebei erg lachen en gingen weer verder.

En Blacky en Beauty? Die speelde de hele avond met hun veer. De pakjes in de zak waren niet meer interessant.Einde

1 opmerking:

  1. Mijn lievelings piet is hoofdpiet (Erik de vogel) en Wegwijspiet (Mario) heel spannend leuke verhaal zus! Het zou zo een leuke kinderboek verhaal kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen